Dujiniai katilai internetu: ar verta pirkti tokiu būdu?

Geriausi katilaiŠiandien internetu yra perkamos labai įvairios prekės, tad įvairūs šildymo įrenginiai – taip pat ne išimtis. Taigi, tuo atveju, jei pirkėjus domina dujiniai katilai, kyla klausimas, ar verta juos pirkti internetu, ar vertėtų pagalvoti apie kitokias parduotuves.

Perkant produkciją internetu visada yra galimybė prekių užsisakyti pakankamai greitai, ir dažniausiai pakanka vos kelių minučių, norint pateikti savo užsakymą. Be jokios abejonės, tai yra pats greičiausias prekių užsakymo būdas, ir visai nesvarbu, kada ir kur kur būdami nuspręsite užsisakyti reikalingos produkcijos. Dujinius ar kitokius katilus galėsite užsisakyti tiek dieną, tiek ir naktį, ir po kelių dienų produkcija bus pristatyta nurodytu adresu.

Patogu yra tai, kad internetinėse parduotuvėse galima pasirinkti dominančią prekių kategoriją, pavyzdžiui, dujiniai katilai, ir tikrai galėsite rasti visus internetinėje parduotuvėje siūlomus katilus. Tai tikrai palengvina paiešką, ir labai greitai bus galima atrasti tai, ko ieškote. Įsitikinsite, kad tokia paieška tikrai gali padėti sutaupyti jūsų brangaus laiko, ir beliks pateikti užsakymą.

Skaityti straipsnį “Dujiniai katilai internetu: ar verta pirkti tokiu būdu?” »

Kaip rašyti CV darbinantis užsienyje

CV darbo pasiūlymaiAr gali būti, kad darbinantis Lietuvoje ir užsienyje CV rašymo reikalavimai yra skirtingi? Šios srities specialistai, išnagrinėję globalias erdves, tvirtintų, jog toks skirtumas tikrai yra. Pasirodo, CV London ir CV Vilniuje gali būti skirtingas. Štai į ką reikėtų atkreipti dėmesį ir galbūt padaryti kitaip nei daroma Lietuvoje

Diskriminacija ir žmogaus teisės

Vienas dalykas, kuo Lietuva vis dar dažnai gali skirtis nuo kitų vakarietiškų valstybių yra tas, kad padėtis su žmogaus teisių situacija vis dar ganėtinai skiriasi. Jeigu pas mus pamažu keičiasi kalba, kai diskriminuojančius žodžius viešoje erdvėje pakeičia kažkokie bendriniai, jeigu vyksta dar tik pirmieji paradai už laisvę, jeigu dar tik po truputį mažėja diskriminuojančios reklamos, neetiškų pasisakymų, tai vakaruose kai kurios sritys yra paprasčiausiai reglamentuotos. Taip, kad žmonėms nereikėtų net svarstyti, kaip elgtis – būtų elgiamasi iškart pagal įstatymą, taigi, turbūt teisingai. Darbo rinkoje tokie dalykai taip pat yra dažni.

Vien atkreipę dėmesį į skelbimus pamatysite skirtumus. Lietuvoje „Alio“ reklamoje dažnai pamatysime apibūdinimus „ieškomas jaunas ir guvus jaunuolis“ ar „merginos darbui virtuvėje“. Užsienyje analogiškoje skelbimų platformoje Hallo London classifieds tokių apibrėžimų nerasite. Kaip ir kreipimosi „Ar tu jaunas, iniciatyvus ir …“. Ten daugybė žmogaus savybių yra apeinamos, siekiant nieko nepažeidinėti ir nediskriminuoti. Tad ir rašant CV jums labai dažnai nereikia paminėti savo tautybės, savo amžiaus bei savo lyties ar religinių įsitikinimų. Tai dalykai, kurie tarsi turėtų būti darbdavio papildomai svarstomi. Darbdavys turėtų svarstyti, kaip vertinti jūsų atstovavimą galbūt mažumoms, ar jus dėl to priimti, o gal kaip tik net nesvarstyti. Labai tikėtina, kad įdarbinimo agentūros iškart atmes tuos CV, kurie atskleidinės tokią informaciją apie tai, kad esate mažumos arba, priešingai, privilegijuota dauguma. Tad geriau nuo kai kurios informacijos susilaikyti.

Masteliai ir laiko skaičiavimas

Skaityti straipsnį “Kaip rašyti CV darbinantis užsienyje” »