Kokį kompiuterį rinktis?

Šiuo metu kompiuteriai yra beveik kiekvienuose namuose, todėl nenuostabu, kad norima juos įsigyti kuo pigiau. Dabartinė pasiūla išties yra labai didelė, o ieškant, kur yra parduodami kompiuteriai pigiau, mes randame pačių įvairiausių atsakymų. Kaip ir kur ieškoti labiausiai tinkančio pasiūlymo?

Nešiojami kompiuteriaiPradėkite nuo to, kokio kompiuterio jums reikia? Galima juos skirstyti į tokias dažniausias kategorijas, kaip nešiojamas, stacionarus, planšetinis. Stacionarus įrenginys randamas daugelyje biurų ir namų. Paprastai sakant tai – ekranas ir procesoriaus dėžė. Nepaisant tokios technikos dydžio ir laidų raizgalynės, jie išlieka populiarūs ir šiomis dienomis. Didžiausi privalumai – galimybė pridėti papildomai atminties ir prijungti daugiau ekranų. Trūkumai susiję su nepatogiu transportavimu, nėra itin išvaizdus ir užima daugiau vietos, nei tarkim nešiojami kompiuteriai. Pastarieji yra labai patogūs, kai norima patogaus transportuoti įrenginio. Tai aktualu tiems, kurie darbo metu ar mokymosi tikslais turi turėti kompiuterį su savimi. Jis puikus pasirinkimas ir žaidimams, pramogoms ir pan. Taigi, privalumas – patogus transportavimui. Jis lengvas, nedidelis. Galima prijungti papildomus priedus tokius, kaip išorinius nešiojamus diskus, ekraną, klaviatūrą. Taip pat prie privalumų galima priskirti tai, kad nėra daugybės laidų, kaip yra naudojantis stacionariu kompiuteriu. Trūkumų jis taip pat turi. Tai – trumpas baterijos veikimas. Ribotas jungčių skaičius taip pat priskiriamas prie trūkumų. Dar viena kompiuterių rūšis – planšetiniai. Jis labai patinka vaikams, todėl dažnai perkamas vaikams, tačiau ir suaugusieji juo mielai naudojasi. Didžiausi privalumai – paprastas transportavimas, nes tai labai mobilus įrenginys, kurį galima visur su savimi neštis. Taigi, nedidelis ir kompaktiškas – taip jį įvardina tie, kurie jį turi. Planšetiniai kompiuteriai pigiau kainuoja, nei nešiojamieji. Trūkumai – mažas jungčių kiekis ir valdymas piršto prisilietimu, todėl gali kilti problemų, kol išmokstama juo naudotis.

Skaityti straipsnį “Kokį kompiuterį rinktis?” »

Kaip kalbėti, jeigu jūsų klausosi

Pasižvalgius po https://www.sekimoiranga.lt/ asortimentą, pamatysite, kad yra daug įvairių pasiklausymo įrenginių, kuriuos jūs galite panaudoti savo tikslams. Taip pat yra ir toks dalykas kaip blakių detektorius, kuris gali padėti aptikti įvairias pasiklausymo įrangas aplink jus, jeigu turite tokių įtarimų, kad kažkas negerai ir galbūt jus seka. Net jeigu su detektoriumi nieko nerastumėte, vis tiek galbūt vertėtų pagalvoti, ką daryti, kad klausantis jūsų, nepavyktų jūsų išgirsti… Net jeigu neturite, ko slėpti, štai keletas patarimų privatumo išsaugojimui.

Naudoti slapyvardžius

Profesionalaus sekimo įrangaŽinokite, kad pasiklausymo iranga gali veikti visur: ir telefone, ir kažkur jūsų aplinkoje. Tad galbūt pokalbių klausosi ir telefono bangomis, ir per internetą, ir tiesiog su blakėmis. Tad jeigu norite, kad būtų kuo sunkiau suprasti, ką ir apie ką kalbate, naudokite slapyvardžius arba slaptažodžius, kuriais užkoduotumėte tam tikrus žmonių vardus, operacijų pavadinimus ir pan. Naudoti schemų pavadinimus kodinius vertėtų tuomet, kada žinote, kad tikrai norite, jog tai liktų privati informacija. Kita vertus, galbūt jūs nedarote nieko blogo, jokių nusikaltimų, ir visgi yra daug dalykų, kurie turi likti nepaviešinti ir žinomi tik jums ar tik jums ir pašnekovui. Gal dirbate su kažkokiomis valdžios struktūromis, gal dirbate su nauja moksline informacija, gal Hipokrato priesaika neleidžia kažko viešinti ir pan. Visais atvejais tikrai vertėtų pasistengti tą informaciją, kuri neturėtų būti paskleista, vienaip ar kitaip koduoti, kalbant.

Niekada nepasakyti susitikimo vietos

Skaityti straipsnį “Kaip kalbėti, jeigu jūsų klausosi” »