Kaip saugoti savo duomenis

Kaip saugoti savo duomenis, kad vėliau negrėstų data recovery London? Sutikime, tai vienas nemaloniausių dalykų, kai staiga iš tavo kompiuterio išgaruoja visas turtas, kurį labai ilgai kaupei, ir kuris galbūt net yra tavo kažkoks ilgalaikis darbas. Dar galima suprasti, kad laptop screen repair yra ne toks baisus dalykas nes nenutinka didžiausios tragedijos tavo kompiuteriui. Tačiau tada, kai blogiausi dalykai atsitinka su duomenimis, su informacija, tenka labai pasigailėti. Ko? Savęs ir savo informacijos.

Kur laikyti duomenis

Duomenų atkūrimasPirmas patarimas yra svarbius duomenis visada kopijuoti. Viena vieta, kur yra labai saugu ir patogu naudoti, ta yra įvairios interneto talpyklos. Neaišku, kiek jūs turite tų duomenų. Tačiau paprastiems vartotojams gali užtekti net ir paprasčiausiame Google diske esančios vietos, kurią galėtumėte naudoti tiems duomenims laikyti. Kitas dalykas – reikia kopijuoti ir į išorinius kietuosius diskus. Kadaise vykdavo kopijavimas į CD plokšteles, bet dabar dauguma naujų lengvų kompiuterių nebeturi šio prietaiso, su kuriuo gali atsidaryti kompaktinį diską. Šios laikmenos nyksta taip, kaip kažkada išnyko ir tie maži diskeliai. Negana to, dar reikia pagalvoti ir apie tai, kad galima į USB raktus kopijuoti informaciją. Tačiau jeigu didžiausias USB raktas turės 32 GB atmintį, tai vis tiek tai nepranoks paprasto mažiausio kietojo išorinio disko su 500 GB atmintimi. Verčiau turėti kelis kietuosius diskus po 500 ar 700 GB, negu viską kelti į vieną 100000 GB atminties kietąjį diską. Nes pastarajam lygiai taip pat gali nutikti vioskių blogų dalykų, kaip ir kompiuteriui, iš kurio norite išgelbėti informaciją. Apskritai, kompiuteryje geriau nelaikyti ir kažkokios kompromituojančios medžiagos. Jeigu kažkas nutiktų jūsų prietaisui, tai turėtumėte eiti į taisyklą, o ne pats maloniausias dalykas žinoti, kad taisykloje meistrai galbūt mato jūsų informaciją.

Kaip saugoti kompiuterį

Skaityti straipsnį “Kaip saugoti savo duomenis” »

Vienos nesumokėtos algos istorija

Kažkada su kolegomis pasiskelbėme, kad verčiame dokumentus. Buvome taip sakant laisvai samdomi darbuotojai, kurie norėjo prie studento stipendijos šiek tiek prisidurti. Tačiau tai nebuvo kažkokie prastos kokybės darbai, nes mes jau siekėme magistro laipsnio, ir kalbą išmanėme tikrai labai gerai. Todėl tie dalykai, kuriuos išmokome, nė pro kur mums neatrodė blogi. Taigi, siekiant šio laipsnio, mums teko papildomai padirbėti. Papasakoti noriu apie tai, kaip mums nesumokėjo vienos algos.

Užsisakė paslaugą

Taigi, mes internete buvome paskelbę, kad verčiame dokumentus. Vienas kitas žmogus norėdavo tokios paslaugos, tai išversdavome. Taip pat ir su vienu vertimų biuru bendradarbiavome, kuris tiesiog mums perleisdavo savo užsakymus tam, kad visi turėtų darbo. Su nuolatiniu partneriu ir tuo biuru dirbti buvo labai lengva, visada žinojai, kad už paslaugas atsiskaitys, niekas ant galvos neužlips, kažkokių netikėtumų nebus ir taip toliau.

Dokumentai ir jų vertimasVieną dieną radome skelbimą apie tai, kad žmogus ieško dideliam projektui vertėjo, atseit reikės išversti labai daug įvairių tekstų. Aš apsidžiaugiau dėl tokios situacijos, nes kaip tik tuo metu pakėlė nuomą ir trūko pinigų, reikėjo daugiau kažką išversti, jau vien stipendijos neužteko. Tačiau paaiškėjo, kad tas žmogus, kuris užsiėmė vertimais, buvo labai keistas. Jis paprašė, kad išverstume bandomuosius tekstus. Ir kodėl mes sutikome? Juk kai kas nors samdo stogo dengėją, niekas jo neprašo, kad jis kaip pabandymui užklotų daržinės stogą ar užkabintų bandomuosius lietvamzdžius. Taigi, mes padarėme šiuos darbus vis tiek, o paskui laukėme atsakymo. Daug kartų rašėme, skambinome, ir niekas nenorėjo nieko pasakyti. Galiausiai teko tai paviešinti.

Viešumas padarė savo

Skaityti straipsnį “Vienos nesumokėtos algos istorija” »

Grafinio dizaino paslaugos geriausiomis sąlygomis

DizainasĮvairių įmonių ir pavienių asmenų, teikiančių grafinio dizaino paslaugas, rasime iš tiesų nemažai, tad kiekvienu atveju bus galima nuspręsti, kokia pasirinkimo galimybė gali būti pačia palankiausia. Ieškodami tinkamiausio paslaugos tiekėjo galite neapsiriboti vien tik savo šalies specialistais – juk ši paslauga gali būti teikiama ir nuotoliniu būdu. Taigi, angliški raktiniai žodžiai graphic designing galės jums padėti pakankamai greitai atrasti tai, ko ieškote, ir galėsite nuspręsti, ar tam tikra pasirinkimo galimybė tikrai gali būti palanki.

Visada yra norima, kad rezultatas būtų tikrai puikus, tad palanku pasidomėti, kaip apie tam tikras bendroves atsiliepia klientai – galite rasti gana nemažai atsiliepimų, kuriuose nurodoma, ar tam tikras paslaugos tiekėjas tikrai puikiai atlieka savo darbą, ir ar neturima jokių priekaištų. Labai tikėtina, kad tokie atsiliepimai padės jums paprasčiau išsirinkti tokias įmones, kurios galėtų pasiūlyti tikrai kokybiškas paslaugas, ir galėsite nuspręsti, ar tam tikros pasirinkimo galimybės iš tiesų palankios.

Skaityti straipsnį “Grafinio dizaino paslaugos geriausiomis sąlygomis” »