Jeigu nutarėte renovuoti stogo dangą

Jeigu nusprendėte renovuoti namo stogą, jums reikės išsirinkti stogo dangą, įvertinti medinės stogo dangos būklę, patikrinti lietaus nuvedimo sistemas ir atlikti kitus darbus, reikalingus saugiai ir sėkmingai namo stogo dangos renovacijai. Įvairios įmonės siūlo platų stogo dangų pasirinkimą, tačiau populiariausios jų – čerpės. Čerpės pasižymi ilgaamžiškumu, nekintančia būkle bei spalva. Tad nuo ko reikėtų pradėti, nutarus renovuoti turimą stogo dangą?

ČerpėsPasak specialistų, pirmiausia yra būtina įvertinti namo konstrukciją. Gali būti, jog metams bėgant susilpnėjo jo konstrukcija, atsirado tarpų ar tiesiog reikalingas jos sustiprinimas. Konstrukcijos stiprinimas kainuoja pigiau negu jos pakeitimas nauja. Dera pastebėti, jog senos konstrukcijos namai neretai pasižymi didesniu kokybiškumu negu naujomis medžiagomis statyti namai. Dažniausia to priežastis – kokybiškesnės gegnės.

Skaityti straipsnį “Jeigu nutarėte renovuoti stogo dangą” »

Stogo dangos ir jų kainos

Namo stogo danga – vienas svarbiausių elementų, saugojančių nuo tokių aplinkos veiksnių kaip vėjas, temperatūrų pokyčiai, sniegas, lietus ir pan. Tačiau stogo dangų pasirinkimas yra labai platus, o stogo dangos kainos taip pat labai skiriasi. Taigi, kokios stogo dangos yra ilgaamžiškiausios, kiek jos kainuoja ir kurią iš jų pasirinkti?

Stogo dangos kainosStogo dangos kainos nuo pigiausių iki brangiausių pagal jų tipus rikiuojasi taip: bituminiai lakštai, plieninė danga, šiferis, bituminės čerpės, betoninės čerpės, keramikinės čerpės. Bituminiai lakštai yra degūs, nes pagaminti iš dervuoto kartono. Lietuvoje jais imta prekiauti dėl pigumo, tačiau šie lakštai nėra patvari medžiaga. Ji dažnai neatlaiko temperatūrų svyravimų. Jeigu žmonės gerais rezultatais džiaugiasi apie trejus metus, vėliau nusivilia, nes lakštai ima banguotis. Plieninė danga dažniausiai atitinka kainos ir kokybės santykį. Nors gamintojai siūlo įvairių rūšių dangas, iš kurių vienos yra brangesnės, kitos pigesnės, norintiems optimalaus rezultato, specialistai visuomet rekomenduoja plieninę stogo dangą.

Skaityti straipsnį “Stogo dangos ir jų kainos” »

Limuzinų nuomos privalumai

Limuzinų nuoma ŠiauliuoseArtėjant ypatingai progai, šeimos šventei, vestuvėms ar kitam minėtinam įvykiui, dažnas susimąsto apie įvykio detales, viena iš jų – svečių transportavimas. Kaip rodo įvairių šaltinių statistika, dauguma žmonių renkasi prabangias transporto priemones, tokias, kaip limuzinai, kurie vis dar neužleidžia pozicijų siulomam kitų rūšių transportui. Internetinėje erdvėje galima rasti daugybę įmonių siulančių limuzinų nuomą vienai ar kelioms dienoms. Kokie yra limuzinų nuomos privalumai? Visų pirmą, tai yra patogu ir greita. Užsisakius limuziną, jis būtų visiškai paruoštas šventei, pasirūpinta vidaus bei išorės papuošimais, svečių patogumu, taip pat optimalaus maršruto pasiulymu. Pasinaudojęs paslauga limuzinų nuoma Šiauliuose, klientas gali būti užtikrintas, kad transporto priemonę vairuos profesionalus ir kompetentingas vairuotojas, turintis ilgametę patirtį. Tai užtikrins saugumą kelyje ir malonią kelionę. Dar vienas iš minėtinų limuzino privalumų yra tai, kad šventę galima pradėti tiesiog įsėdus į automobilį. Erdvus salonas, sėdimų vietų išdėstymas, specialūs atlošai, mini staliukai ir kitos priemonės leis kelionėje praleistą laiką paversti ypatinga šventės pradžia. Tamsinti limuzino langai bei salonas, visiškai izoliuotas nuo vairuotojo, limuziną paverčia tinkamu net ir privatiems vakarėliams. Limuzinus iš išorės ir iš vidaus galima apžiūrėti ir įvertinti daugelyje interneto svetainių, pavyzdžiui toplimo.lt.

Skaityti straipsnį “Limuzinų nuomos privalumai” »